KÖP

Priser

Alla priser på sidan är inklusive moms. För varor med momssatsen 0% har vinstmarginalbeskattning använts. Vi reserverar oss mot slutförsäljning och felaktiga priser/uppgifter på hemsidan.

Betalning

Vi tillämpar fyra betalningsalternativ – kortbetalning online, Swish, faktura och delbetalning i samarbete med Swedbank Pay.

 

Kortbetalning online

Du kan betala direkt på internet med Visa eller Mastercard. Tänk på att du kan behöva din bankdosa, BankID eller motsvarande för att genomföra köpet.

 

Faktura

  • Fakturan skickas till din e-postadress.
  • Fakturan behöver betalas inom 14 dagar.
  • Logga in på Swedbank Pay för att se och betala dina fakturor.

Swedbank Pay är en del av PayEx Sverige AB. När du väljer Faktura övertar PayEx Sverige AB rätten att få betalt och din betalning ska därmed gå till PayEx Sverige AB. För kontaktuppgifter, gå till kontakta oss.

Betalningsvillkor

Du har alltid 14 dagar på dig att betala från att fakturan skapats.

Om du inte betalar innan sista dag för betalning tillkommer en kostnad för skriftlig betalningspåminnelse med 60 kronor samt dröjsmålsränta om 19% plus gällande referensränta, dock lägst 20%. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader tillkommer.

Kreditprövning och inhämtning av adressuppgifter

När du handlar på faktura genomförs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning görs. Kreditupplysning kan även inhämtas från externa affärs- och kreditinformationsföretag så som till exempel UC. Du får då en kopia på kreditupplysningen på post eller e-post, enligt din preferens.

Information om dina adressuppgifter inhämtas från Statens personadressregister, SPAR.

Personuppgiftshantering

Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till Swedbank Pay. Vi gör allt vi kan för att skydda dem, förhindra att obehöriga kan komma åt dem, kontrollera att de är korrekta, att de enbart behandlas för det ändamål som uppgifterna har samlats in, och rensas när de inte längre behöver sparas med hänsyn till ändamålet, av säkerhetsskäl eller enligt annan lag.

Dina personuppgifter behandlas bland annat i syfte att leverera den betalmetod du valt, utföra kundanalyser, kommunicera med dig via marknadsföring eller undersökningar, utföra kreditkontroller och identifikationskontroller samt för att uppfylla lagkrav som t.ex. att arbeta för att motverka bedrägerier eller penningtvätt och finansiering av terrorism. Klicka här för att läsa mer om hur Swedbank Pay hanterar personuppgifter.

 

Kredit/Delbetalning

När du väljer att delbetala med delbetalningstjänsten Kredit betalar du först efter att du fått din beställning och du slipper uppge dina kort- eller bankuppgifter. 

  • De köp som du väljer att delbetala samlas på en kredit som aviseras månadsvis.
  • Handla nu, betala senare
  • Du behöver inte lämna ut dina kreditkortsuppgifter
  • Du har full koll på dina köp i vår efterköpsportal
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Så här fungerar det

Swedbank Pay erbjuder dig en möjlighet att på ett flexibelt sätt delbetala ditt inköp genom tjänsten Kredit. Under förutsättning att du blir godkänd vid kreditprövning får du ett avtal om kredit med Swedbank Pay en del av PayEx Sverige AB, 556735–5671, S:t Hansplan 1, 621 88 Visby. När du öppnar krediten fastställs en övre kreditgräns som motsvarar ditt första inköp. Efter hand som du betalar din tidigare skuld kan du lägga till nya inköp upp till den övre kreditgränsen. Kreditgränsen kan höjas efter ny kreditprövning.

Betalningsvillkor

Alla dina inköp som du väljer att delbetala samlas på en kredit som aviseras månadsvis. Lägsta belopp att betala per månad är för närvarande 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande referensränta + 17,45% per år, dock lägst 18,00% per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi.

Exempel effektiv ränta: Om ett kreditbelopp på 10 000 kronor avbetalas på 12 månader, där räntan är 18,00% per år på utestående kreditbelopp och aviavgiften 29 kronor per avi, blir den effektiva räntan 26,88 %.

För Kredit gäller följande villkor.

Här hittar du även Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Kreditprövning och inhämtning av adressuppgifter

När du genomför ett köp görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysning kan även inhämtas från externa affärs- och kreditinformationsföretag så som t.ex. UC. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post eller e-post, enligt din preferens. 

Information om dina adressuppgifter inhämtas från Statens personadressregister, SPAR.

Personuppgiftshantering

Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi gör allt vi kan för att skydda dem, förhindra att obehöriga kan komma åt dem, tillse att de är korrekta, bara behandlas för de ändamål för vilka uppgifterna har samlats in och rensas när de inte längre behöver bevaras med hänsyn till ändamålet, av säkerhetsskäl eller enligt annan lag.

Dina personuppgifter behandlas bl.a. i syfte att leverera den tjänst du avtalat med oss om, utföra kundanalyser, kommunicera med dig via marknadsföring eller undersökningar, utföra kreditkontroller och identifikationskontroller samt för att arbeta för att motverka bedrägerier eller penningtvätt och finansiering av terrorism. Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss via några av de kontaktvägar som erbjuds här på swedbankpay.se.

Klagomål

För oss på är det väldigt viktigt att du som kund är nöjd med vårt bemötande och med våra tjänster. Är du missnöjd med något vill vi därför gärna veta varför.

Gäller dina synpunkter ett specifikt ärende eller fordran så kontaktar du med fördel vår kundservice. Kontaktuppgifter till kundservice hittar du på alla våra försändelser eller här.

Är du inte nöjd med svaret från kundservice eller om du har synpunkter eller klagomål på hur vi sköter vår verksamhet är du välkommen att mejla till oss. Du når oss via complaint@payex.com. Du kommer då att få ditt ärende utrett av en klagomålssamordnare. Alla klagomål hanteras enligt vår klagomålspolicy vilket innebär att du ska få snabb och saklig återkoppling.

I det fall du inte kommer överens med oss kan du även vända dig till konsumentvägledare i din kommun eller till Konsumenternas Bank- och finansbyrå (www.konsumenternas.se) för rådgivning. Vill du få tvist prövad kan du även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (www.arn.se) eller till domstol (www.domstol.se). Vår tillsynsmyndighet Finansinspektionen nås på adress Box 78821, 103 97 Stockholm (www.fi.se).

 

Leverans

Leveranstider

Normalt brukar leveranser från oss ta mellan 1-3 vardagar men kan ta upp till 5-7 vardagar beroende på olika faktorer så som väder/strejk/sjukdom m.m. Om en beställning läggs innan kl 17:00 så packas det och hämtas normalt dagen efter.

Finns det beställningsvaror i ordern så tar det normalt sätt 10-14 dagar att få hem varorna, men vid populära varor/släpp kan det ta upp till 3 månader att få hem saker från leverantörer, OBSERVERA DETTA VID BESTÄLLNING!

Leverans med DHL

Vi skickar alla försändelser med DHL servicepoint. Paketet aviseras via SMS, så det är viktigt att vi har fått rätt mobilnummer av dig. I det fall paketutlämningen består av en automat så kommer du inte att få någon kod om telefonnumret är fel, och paketet går då inte att hämta ut. Detta resulterar i en dryg avgift från DHL för att ändra telefonnummer eller byta servicepoint, vilken vi debiterar vidare till dig. Avgifterna för DHLs olika korrigeringar varierar, men vi debiterar dig som kund 300kr oavsett vilken, vilket motsvarar vår genomsnittliga kostnad. Paketet levereras till den närmaste servicepointen (fågelvägen). Om servicepointen visar sig vara full vid leveranstillfället så förbehåller sig DHL att i stället lämna paketet på den näst närmaste servicepointen.

Fraktavgift

Fraktkostnad 59kr tillkommer på alla paket till paketombud inom Sverige. Fri frakt över 1500kr. För leveranser innehållandes skrymmande artiklar tillkommer 75kr. Fraktbolagen debiterar ofta extra vid felaktiga sändningsuppgifter såsom fel adress, postadress eller telefonnummer, och i de fall dessa extrakostnader beror på felaktiga uppgifter ifrån dig som kund så kommer de att efterdebiteras. 

Avhämtning i butik

Det går även bra att hämta upp din beställning i vår butik i Grillby. Vi meddelar dig så fort din beställning är klar att hämtas. För öppettider se ”om oss”-sidan. Om du inte kan hämta din beställning inom en vecka från att du fått meddelande om att den är komplett så hör av dig, i annat fall återbördas din beställning till butikshyllorna när tiden gått ut.

Utlämning på mässa/konvent

När vi besöker konvent och mässor kan du normalt beställa varor för uthämtning på plats. De evenemang vi ska besöka kommer finns i listan under fraktsättet.

 

Ångerrätt, öppet köp & bytesrätt

Distans- och hemförsäljningslagen

För varor som skickats gäller distans- och hemförsäljningslagen och ger dig som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Du kan inom denna tid skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka. Före returen måste du kontakta oss via e-post (info@hobbypunkten.se) och få en bekräftelse. Du kan även använda konsumentverkets ångerblankett som du hittar här. Om varan har packats upp och använts så har vi rätt att göra ett prisavdrag för detta. Varorna måste emballeras minst likvärdigt såsom de skickades från oss. Observera att dessa regler ej gäller för varor som hämtats i vår butik.

Inom Sverige gäller, att om paketet inte hämtas ut kommer transportören att returnera det till oss och debitera oss för kostnaden. Vilket i genomsnitt kostar 265kr. Vi fakturerar därför en fast administrativ avgift på 300kr för icke uthämtat paket som kommer i retur till oss. Om ordern är beställd med faktura och ännu inte är betald så kommer vi skicka en separat faktura för denna kostnad. Var därför noga med att ange korrekt mailadress och mobilnummer för avisering, och följ gärna ditt paket via spårningslänken vi skickar ut när paketet lämnas över till DHL.

Liggtiden hos ombud är normalt 14 dagar.

Varor köpta i butik

För varor som hämtats hos oss gäller en månads bytesrätt, dock ej för begagnade varor. Vi tillämpar inte öppet köp.

Vett och etikett vid förbokning av varor

Vi erbjuder möjligheten att förboka och lägga undan varor som ska hämtas upp i butik, konvent vi besöker eller skickas med postorder. Möjligheten att förboka varor är en grundpelare i vår verksamhet för att på ett snabbt, effektivt och rättvist sätt fördela populära varor som riskerar att sälja slut. Förbokningen av varor är inte bindande och kan avbokas fram till att de blivit skickade eller hämtade.

Returer

Du som ska skicka tillbaka något till oss måste först kontakta oss för godkännande. Returer skickas till Hobbypunkten, Storgatan 22, 749 52 Grillby. Observera att returen måste ske med retursedeln som vi bifogar i ett mail till er efter kontakt med oss. Glöm inte att lägga i en kopia/originalet av följesedeln så att vi kan koppla returen till din beställning.

 

Skador & Reklamation

Fel vid leverans

Skulle du få en fel levererad vara eller om något saknas så kontakta oss så hjälper vi dig.

Defekta varor

Är varan du mottagit defekt uppskattar vi om du i första hand vänder dig direkt till tillverkaren. Så gott som alla tillverkare inom bräd- och figurspelsbranschen skickar kostnadsfritt ersättningsdelar direkt hem till dig om du anmäler ärendet till deras kundtjänst. Skulle felet mot förmodan inte bli avhjälpt eller om du själv inte vill ta kontakt direkt med tillverkaren så vänd dig i stället direkt till oss. Vid problem med produkter ifrån Games Workshop ska du alltid vända dig direkt till oss.

Transportskador

Skador på emballaget skall anmälas direkt vid upphämtningen hos paketombudet. Upptäcker du skadan först efter att du hämtat ditt paket så kontakta oss så reklamerar vi ärendet hos transportören.

Produktbeskrivningar

Med över 1000 olika varor i lager så jobbar vi löpande med att lägga upp och uppdatera text och bilder. Tyvärr finns det alltid en risk att en vara kan skilja sig från beskrivningen i text och bild. Är det något som är oklart eller om du har särskilda önskemål om ett få en vara av en särskild upplaga kontakta oss innan köpet. Miniatyrer är normalt omålade och omonterade (begagnade dock enligt bild).

Personuppgifter

I samband med beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (info@hobbypunkten.se) via samma e-postadress som du har använt vid beställning och/eller kontoregistrering.

Övrigt

Du som beställer måste vara minst 18 år gammal eller ha målsmans tillstånd.

Denna hemsida använder cookies.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen